Welkom op onze campus in Eine, gelegen aan de Serpentstraat 63 op het domein van de basisschool voor buitengewoon onderwijs De Ontdekker.

Campus Eine maakte als onderwijsinternaat lang deel uit van MPI ‘t Craeneveld. In september 2023, toen de transitie van onderwijs naar welzijn plaatsvond, heeft campus Eine een nieuwe identiteit aangenomen als onderdeel van MFC Odisam.

Op campus Eine bieden we kwaliteitsvolle opvang, begeleiding en verblijf. Het aanbod wordt steeds op maat afgestemd met de gebruikers. We streven naar een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen en jongeren optimaal kunnen ontwikkelen en groeien. 

Op onze campus bieden we een werking aan van maandag tot vrijdag. Kinderen en jongeren die ook tijdens vakantieperiodes nood hebben aan ondersteuning, bieden we een vakantieopvang aan op de campus (beperkte capaciteit). 

Op onze campus in Eine zijn er drie zorggroepen: De Smarties, De Gummiberen en De Bubblegums. In totaal is er ruimte voor 30 trajecten voor jongeren uit het basisonderwijs. 

  • De Smarties is een zorggroep voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking en/of motorische beperking. De klemtoon ligt op het creëren van een veilige omgeving, verzorging, rustmomenten en basale stimulatie. 
  • De Gummiberen is een zorggroep voor kinderen met een licht tot matige verstandelijke beperking. De klemtoon van de begeleiding ligt op het bevorderen van zelfredzaamheid. 
  • De Bubblegums is een zorggroep voor kinderen met een licht verstandelijke beperking. De klemtoon van de begeleiding ligt op het bevorderen van de zelfstandigheid.